dimarts, 19 de gener del 2016

Tècniques per a superar amb èxit els examens.



Pel que fa als exàmens, els següents mètodes, sense ser una garantia de superació de totes les proves, és indubtable que poden resultar de gran ajuda:
Treballar sobre les pròpies anotacions.
Les activitats de síntesis perden moltíssima eficàcia quan no són realitzades per un mateix. Per tant, l'ideal és:
• Estudiar i treballar sobre les pròpies anotacions.
• Un  bon mètode d'aproximació a les matèries dels exàmens és fer una primera lectura comprensiva dels textos i després subratllar els més important.
• Fer resums, és a dir, sintetitzar el més destacable amb les nostres pròpies paraules per a així recordar-ho més fàcilment.
• La clau està a resumir el contingut al màxim però sense deixar fóra cap dada clau o important.
Crear mapes mentals.
Els esquemes visuals, tipus mapes mentals o mapes conceptuals, són molt eficaços a l'hora de resumir continguts, organitzar les nostres pròpies idees i repassar-les d'una ullada sempre que vulguem.
Utilitzar fitxes d'estudi
Les fitxes d'estudi són molt útils per a assimilar dades concretes, dates, nombres o vocabulari. Per tant, són especialment indicades per a matèries com a Història, Química o Geografia. Les fitxes d'estudi converteixen la memorització en un procés més divertit i són molt efectives a l'hora de repassar. Es poden fer amb el mètode clàssic d'escriptura sobre xicotets rectangles de paper o cartó o amb algun programari.
Realitzar exercicis o casos pràctics

En ocasions és difícil assimilar la teoria d'algunes matèries d'estudi. No obstant açò, realitzar exercicis i casos pràctics pot ajudar-nos a visualitzar els conceptes teòrics o abstractes i al fet que assimilem els coneixements de manera més senzilla i els vegem una utilitat pràctica en el nostre dia a dia, una qüestió especialment apreciada pels estudiants adults. Aquesta tècnica és molt útil en assignatures com a Matemàtiques, Física o Dret.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar aquesta publicació.